Behandling av Hyperhidrose/svette

Svettebehandling med injeksjoner

HYPERHIDROSE
 

Hva er Hyperhidrose?

Hyperhidrose er overdreven svetting. Kroppstemperaturen reguleres gjennom svetting, men personer som lider av hyperhidrose produserer mye mer svette enn det som er nødvendig for temperaturreguleringen. Årsaken er overaktivitet i svettekjertlene, og kan stimuleres av flere årsaker. Dette kan både være et sosialt og praktisk problem.

Overdreven svetting i f.eks. armhulene gir skjemmende flekker på skjorter og bluser, ødelagt tøy og sjenerende lukt. Fuktige hender kan føre til at man unngår å håndhilse på andre, setter merker på f.eks. papir man tar i, samt vanskeliggjør visse yrker.

Hvordan virker svettebehandling?

Botox blokkerer nerveimpulser til svettekjertlene og hindrer at disse skiller ut svette. Produktet virker kun der det blir injisert, ikke på resten av kroppen og kan brukes ved behandling av svette i bla. ansikt, armhuler, håndflater og føtter.

Behandlingen tar ca 30-45 minutter, avhengig av hvor store områder man ønsker å behandle.

Svettetest

Før selv behandlingen utførers en svettetest for å lokalisere svettingen. Man legger da på jod og stivelse på huden. Mørke felter dannes når svetten kommer i kontakt med jod og stivelse. Injeksjonene fordeles jevnt innenfor det mørke området.

Hvor lenge varer effekten av behandlingen?

Effekten varer i gjennomsnitt mellom 6 og 12 måneder. Dette varierer fra person til person.

Denne behandlingen utføres på alle våre klinikker.