Behandlinger

Vi er en spesialklinikk med et bredt spekter av kosmetiske behandlinger og operasjoner.
 

Om operasjonen

Smartlipo er en meget skånsom permanent fettfjerning – med mindre bivirkninger enn tradisjonell fettfjerning. Her kan du lese detaljene om behandlingen.

BRUK AV MEDISINER

Dersom du står på medisiner er det viktig at du opplyser klinikken om dette, slik at vi kan sikre at det ikke får noen innvirkning på behandlingen din. De to siste ukene før behandlingen bør du unngå smertestillende som inneholder acetylsalisylsyre, da dette gir økt blødningstendens. Likeledes bør kosttilskudd som inneholder Q10, ginseng, hvitløk eller fiskeolje også unngås, ettersom også disse virker blodfortynnende.  Dersom du tidligere har opplevd reaksjoner på medikamenter, er det viktig at du informerer om dette på forhånd.

PÅ BEHANDLINGSDAGEN

Det er viktig at du føler deg frisk og rask den dagen du skal behandles. Har du feber eller andre tegn på infeksjoner i kroppen, bør du ta kontakt med klinikken slik at det kan bli tatt stilling til om hvorvidt behandlingen bør gjennomføres eller ikke. Du behøver ikke være fastende, men bør ikke ha inntatt alkohol de siste 12 timene før inngrepet.

Du kan møte på klinikken i løst og behagelig tøy. Ha ikke på smykker der du skal opereres.  Ha gjerne med undertøy-skift, i tilfelle det blir lokalbedøvelse som drypper på det du har på deg under inngrepet. Det vil bli tatt før- og etterbilder av det aktuelle området.

Ved behandlingen benyttes det kun lokalbedøvelse i huden og fettvevet.  Straks bedøvelsen gjør sin effekt, føres en laserfiber på ca 0,5 mm inn gjennom et hull på størrelse med et knappenålshode. Ved selve laserbehandlingen føres fiberen frem og tilbake i fettvevet, til alle fettcellene er oppløst. Dette kan så på en skånsom måte suges ut.  Til slutt lukkes de små hullene med strips eller enkle sting.

ETTER BEHANDLINGEN

Når lokalbedøvelsen gir seg etter noen timer, vil du føle deg noe øm og sår i de behandlede områdene. Det kan være nødvendig med reseptfrie smertestillende tabletter som Paracet eller Ibux til natten. Du skal helst anvende en kompresjonsforbinding dag og natt den første uken ettersom dette holder huden stramt og forebygger hevelse og ømhet. Etter en uke brukes forbindingen kun om dagen. Det er kun i sjeldne tilfeller det forekommer store blåmerker i behandlingsområdene.

RASKT TILBAKE TIL HVERDAGEN

Allerede dagen etter inngrepet kan du gjenoppta dine alminnelige gjøremål. De aller fleste går på jobb neste dag, men de som synes det blir litt for plagsomt burde unne seg en dag fri. Lytt til kroppens signaler, og start løpetrening, helsestudio og lignende i eget tempo.

OPPFØLGING

Vi følger deg tett opp etter behandlingen. Ved spørsmål eller problemer i dagene etter behandlingen, er du selvsagt velkommen til å kontakte klinikken og eventuelt komme inn til en ekstra kontroll. Vi avtaler vanligvis kontroll etter 2 måneder hos kirurgen for at det foreløpige resultatet kan vurderes.

Kroppen naturlige immunforsvar bruker litt tid på å fjerne gjenværende fett og på at huden skal bli stram over de områdene hvor fettet er forsvunnet. Derfor får man det endelige resultatet først etter 4-6 måneder.  Da er huden blitt stram, fettet fjernet og du forhåpentligvis fornøyd!  For raskere resultat av fettfjerningen kan du benytte vår kombinasjonsbehandling med Triactive eller Eximia.

DIETT

Forut for behandlingen bør man spise normal kost.  Dermed er fettcellene ”avslappet” og mer mottakelige for laserstrålene under selve fettfjerningen.  Etter behandlingen er det mye å vinne på å spise lite fett og karbohydrater i 1-2 mnd. Fettcellene som er varmet opp men ikke fjernet, vil i større grad forsvinne når de ikke får tilført nytt fett. 

I 6-8 uker skjer det en økning av fettforbrenning i kroppen, fordi kroppens immunforsvar "spiser opp" de skadde fettcellene. Dette påvirker forbrenningen i resten av kroppen slik at  fettlagrene også andre steder på kroppen minsker.  For de som ønsker å gå ned også i andre fett-depoter enn der de er operert, er tiden etter smartlipo- behandlingen det rette tidspunktet til å legge om usunne vaner, kanskje ta en slankekur man synes har fungert rimelig bra tidligere, og ihvertfall være litt mer aktiv.  Gevinsten er spesielt stor i hele 8 uker etter behandlingen.  Det oppleves for mange som overkommelig å holde motivasjonen oppe og gjennomføre en slik kur, fordi man ser at tiltakene denne gangen faktisk har effekt!

Denne behandlingen utføres på alle våre klinikker.

Bestill gratis konsultasjon her