Behandlinger

Vi er en spesialklinikk med et bredt spekter av kosmetiske behandlinger og operasjoner.
 

Fjerning av blodkar

MED LASER

Sprengte blodkar / skjemmende årer

Det er for dumt hvis man ikke vil gå i shorts eller skjørt fordi man har så "stygge ben"! Spesielt hvis grunnen er tynne, skjemmende blodkar. For disse kan fjernes med laser! Enkelt og greit, 1-2 behandlinger og så er de borte, kommer ikke igjen!

Laserlyset varmer nemlig opp de tynne blodkarene slik at de blir skadet og deretter ryddet bort av immunforsvaret. Denne prosessen kan ta et par uker-par mnd og så lenge den pågår kan man risikere å være litt rød/blå/grå i de behandlede områdene.

De vanligste behandlingsområdene er ansikt og ben, men man kan behandle tynne blodkar stort sett alle steder på denne måten. Behandlingen er nesten smertefri, den tar kun ca 20-30 min og effekten av behandlingen er varig.

En spesialvariant er "coupreose" eller rødhet i ansiktet:

Noen mennesker er arvelig belastet, noen har opplevd hard medfart på huden på ett eller flere tidspunkter i livet, og andre har indre kroppslige faktorer som spiller inn.

Sprengte blodkar, rødme og bloduttredelser kan gå under mange navn – couperose, teleangiektasi, rosacea, «spiders» og «cherryspots» kan være noen av dem.

Avhengig av hvilken type man er plaget av, behandler vi dette med IPL (Intens Pulserende Lys) og/eller laser.

Lyset absorberes i det røde pigmentet i blodkaret, slik at det dannes varme. Varmen gjør at blodet i karet koagulerer, og blodkaret ødelegges. Lyset/laseren vil også kunne sette sitt fokus mot pigmentering, og det er derfor viktig at huden er så lys som mulig ved behandling. Nylig solpåvirkning/brunhet er derfor ugunstig i forkant av behandling, og bør også unngås i minimum 3 uker etter behandling, for å sikre at huden ikke blir skadet.

For alle former for laserbehandling er det slik at man ikke kan behandles dersom man bruker medisiner som gjør huden overømfintlig for lys av samme bølgelengde som det aktuelle laserlyset. Personer som har brukt Isotretinoin mot kviser skal heller ikke behandles med laser før det er gått minst ett år etter avsluttet kur.

Personer som har lett for å danne arr og keloider, bruker blodfortynnende medikamenter, eller kremer som gjør huden ekstra lysømfintlig bør heller ikke behandles.

Hvor mange behandlinger?

Det er vanlig med 1-4 behandlinger, men det er individuelt hvor mange behandlinger som er nødvendig. Det avhenger bl.a. av blodkarenes størrelse, omfang og hvor på kroppen de befinner seg.

Huden skal være helt leget og symptomfri før eventuell supplerende behandling, og det kan ta lang tid før prosessen er avsluttet.

Under behandlingen kan huden kjøles godt ned. De fleste opplever smerte som små stikk, men behandlingen er ikke direkte vond.

Etter behandlingen

Siden metoden bygger på at karene varmes opp, kan man få en liten «brannskade». Dette sees som rødme og hevelse i huden og forsvinner i løpet av et par dager. I sjeldne tilfeller kan det oppstå vannblemmer. Ikke klø på blemmene da de i så fall kan bli infiserte, og eventuelt danne arr. Irritasjon eller infeksjon kan avhjelpes med salve inneholdende antibiotika.

Det anbefales at man beskytter huden både mot kulde og overdreven soling for å bevare resultatet.

Overfladiske blodkar fjernes permanent, men det kan komme nye. Man kan aldri garantere at karene forsvinner helt, men som regel oppnår man en betraktelig forbedring.

Denne behandlingen tilbys på Novelaklinikkene:   Skøyen, ElverumTønsberg og Kristiansand
 

Bestill gratis konsultasjon her