Behandlinger

Vi er en spesialklinikk med et bredt spekter av kosmetiske behandlinger og operasjoner.
 

Carpal tunnel syndrom

Symptomer

Tilstanden affiserer oftest tommel, pekefinger og tidvis langefingeren. Symptomene er smerter, nummenhet og prikking i håndflaten og i de nevnte fingre. Plagene øker ofte om natten eller når armen holdes i ro, og mange våkner med verking om morgenen og må "riste løs". Tap av følsomhet i fingertuppene gjør det vanskelig å håndtere små objekter, og pasienten har problemer med å for eksempel vri kluter.

Behandling

Behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden.

• Ved milde til moderate plager vil man først forsøke med avlastning med bruk av en skinne, og det kan i noen tilfeller føre til at man unngår operasjon.

• Behandling med kortisonsprøyte kan i noen tilfeller hjelpe.

• Dersom plagene er langvarige, og avlastning ikke har effekt, er operasjon et godt alternativ. Inngrepet foregår i lokalbedøvelse. Under operasjonen spalter kirurgen ligamentbåndet, slik at nerven får bedre plass og ikke lenger blir liggende i klem.   Kommer man tidlig til riktig behandling, har lidelsen god prognose.

 

Det er en minimal risiko for infeksjon etter kirurgi som ved alle typer operasjoner. Det er også en liten risiko for at tilstanden kan komme tilbake igjen etter et kirurgisk inngrep.

Denne behandlingen utføres ikke for tiden.

Tilstand som gir smerte, nummenhet og nedsatt følsomhet.
Carpal tunnel syndrom gir smerte, nummenhet og nedsatt følsomhet.