Kundeerfaring

Få et innblikk i andres opplevelser hos Novelaklinikken.

Mann, 36 år

Etter å ha vurdert en tid om jeg skulle gjøre noe med den evinnelige bilringen som, uansett hvor mye jeg har forsøkt, syntes å forbli standhaftig på sin plass, bestemte jeg meg for å få hjelp til å fjerne den. Jeg hadde sett et innslag på Tv om Smart Lipo, og resultatet innslaget viste syntes forlokkende. Jeg googlet temaet en del og bestemte meg rimelig kjapt for å få gjort inngrepet.

Selvsagt er man litt urolig før et hvilke som helst inngrep. Men det å vite at man slipper narkose hjalp til med å velge Smart Lipo. Jeg hengte meg også opp i at laseren ville ha en oppstrammende effekt på huden, noe vanlig fettsuging ikke har. Det er mange klinikker som utfører inngrepet. Og jeg gjorde nok mitt valg pga. pris, beliggenhet og oppfølging. Etter en konsultasjon bestemte vi operasjonsdag, og det var få ting å forberede for meg. Ingen faste, selv om man ikke burde spise en stor og tung julemiddag før man skulle opp på bordet.

Operasjonen:

Dagen jeg skulle ha inngrepet spiste jeg en lett frokost før jeg gikk til klinikken. Etter en liten prat fikk jeg smertestillende og ventet 10-15 minutter til disse hadde begynt å gjøre sin virkning. Så var det opp på bordet hvor jeg fikk litt intravenøst før lokalbedøvelsen ble satt. Jeg kan ikke si at jeg ble spesielt ”groggy” av dette, men kjente ingenting da legen begynte sin gjerning. Det hele var litt surrealistisk. Mens han gjorde sine ting med laser, for så å suge ut fettet, pratet vi om alt fra hverdagslige ting og været, til litteratur. Ved et par anledninger, når han beveget seg i ytterkantene av der inngrepet skulle være, kjente jeg at det kunne føles litt vondt. Legen satte så mer lokalbedøvelse før han fortsatte. Bortsett fra en litt nummen følelse, samt at jeg hele tiden kunne se hva som foregikk, om jeg ønsket, så føltes det hele bare godt at jeg nå ble kvitt et problem jeg hadde slitt med gjennom mange år. Da legen også behandlet flankene var det jeg selv som snudde meg rundt på siden. Det hele tok ca. 90 minutter, da jeg fikk behandlet både mage, flanker og innside av lår. Etter inngrepet plastret han inngangshullene, som knapt kunne være mer enn 1-2 mm store. Han la på kompress, siden man kan lekke litt væske det første døgnet. Jeg hadde kjøpt en ”hold-inn” shorts, som gikk fra knær til under brøstet, som jeg må bruke i 2 uker etter inngrepet.

Det hele føltes som en lek, med tanke på at det faktisk er litt juling kroppen, eller rettere sagt, fettlagene i kroppen får. Etter inngrepet fikk jeg et hvilerom å slappe av i. Men jeg følte meg veldig pigg, så jeg kunne gå etter 10 minutter. Jeg trodde jeg måtte ta en drosje hjem, selv om jeg bare bor 20 minutters gange fra klinikken. Men var i såpass god form at jeg istedenfor gikk. Selvsagt virket lokalbedøvelsen enda.

Etter operasjonen:

Selvsagt var man litt støl etter inngrepet. Jeg hadde lagt hånduker under lakenet i tilfelle jeg skulle lekke ut væske, noe som skal være normalt det første døgnet. Jeg spiste litt og leste, før jeg følte meg veldig trøtt. Jeg sov i ti timer før jeg våknet, antagelig grunnet bedøvelsen. Da jeg våknet kjente jeg meg litt sår og øm, som om man hadde glidd og slått seg på hålka. Da jeg beveget meg sved det litt i området for inngrepet. Jeg tok så 1 paracetamol, og det hele ga seg. Senere på dagen, etter ca. 6 timer, svidde det også litt i området, og jeg tok 1 paracetamol til. Noe mer behøvdes ikke, for mitt vedkommende. Det eneste problemet jeg hadde rett etter inngrepet var det å gå på do, siden jeg hadde tatt innsidene av lårene. Det var litt hovent og ubehagelig å sitte på en hard doring. Siden man også brukte ”hold-in” shorts og korsett, så var det litt mye å range av seg når man skulle tisse.

Det er viktig med godt humør og god stemning på arbeidsplassen, ikke bare for de som jobber der, men også for kunden. Og det hadde de til gangs. Følte meg veldig velkommen der og følte meg veldig ivaretatt. Og, jeg ser og føler meg mye bedre etter inngrepet og etterbehandlingen.


Allerede dagen etter inngrepet kunne jeg dusje. Til min overraskelse så var det bare på den ene siden jeg hadde ”lekket” litt. Kompressene var ellers tørre og fine, og jeg hadde åtte inngangshuller. Jeg gjorde som legen hadde fortalt meg, fjernet kompressene og satte et stort plaster eller nytt kompress over. Siden jeg er mann og har litt kroppshår, så var nok det å fjerne tapen rundt kompressene det mest smertefulle ved hele inngrepet. Om jeg en gang siden skal gjøre et lignende inngrep, så skal jeg fjerne kroppshårene først. Jeg drikker ganske mye vann i løpet av en dag, så det meste av brydderi var å ta av seg korsettet og rulle ned ”hold-in” shortsen som gikk fra knær til under brøstet, hver gang jeg skulle tisse. Ellers så var man jo litt nummen og av og til en fornemmelse av svie i de behandlede områdene. Men 2 paracetamol, etter operasjonen, er alt jeg har hatt behov for. Jeg kunne nok ha gått på jobben dagen etter inngrepet, men tror at det kunne ha vært litt ubehagelig. Så unte meg en ekstra feriedag.

Dag 2 etter inngrepet:

Jeg hater å sove på ryggen. Jeg gjorde dette første dagen, men allerede på dag 2 følte jeg ingen smerte ved å sove på siden eller på magen. Litt plagsomt med korsettet, men sov godt i alle stillinger. Ingen lekkasje etter inngrepet, så sårene må ha lukket seg veldig fort. Fremdeles litt øm, men hva kan man forvente etter at noen har vært inne i kroppen min og fjernet noe? Vekten har økt noe etter inngrepet, men antar at det bare er væske som har samlet seg opp. Kjenner meg bare litt forslått. Gikk på jobb og hadde svært få problemer. Trengte ikke smertestillende, men litt brydderi hver gang man skulle på toalettet. Ingen på jobben vet om inngrepet, og ingen kunne se noe på meg. Helt supert. Kjenner meg pigg og rask, selv om jeg går litt forsiktig grunnet inngrepet i lårene.

Dag 5 etter inngrepet:

Ømheten har gitt seg etter inngrepet. Jeg er litt rød og blå på mage og lår, spesielt rundt navlen. Men ingen smerter. Bare nummen i området. Har gått ned to kilo siden dag 1 etter inngrepet. Jeg antar at dette er væske som kroppen skiller seg av med. Ser ikke den helt store forskjellen, men det skyldes nok at det er litt hovent. Gleder meg til onsdag, som da vil være dag 10 etter inngrepet. Da skal jeg tilbake å ta lymfedrenasje. 5 behandlinger til 4000 kr, i ukene som kommer. Dette for å få et jevnere resultat og strammere hud. Det vil også hjelpe slik at hevelsen i operasjonsområdet går fortere tilbake. Det endelige resultatet vil la vente på seg. Ca. 4 måneder før fettet er skilt ut av kroppen og huden har blitt stram.

Min erfaring med inngrepet har vært veldig positivt, selv om det endelige resultatet er noen måneder fram i tid. Lite smerte og ubehag. 2 stk. paracetamol er alt jeg har tatt etter operasjonen, og det var dagen etter inngrepet. Det var det hele. Litt øm og nummen, samt litt svie dagen etter, men hva kan man forvente etter et slikt inngrep. Det mest smertefulle ved det hele var å fjerne kompresser og plaster grunnet lugging i kroppshår. Anbefaler å barbere områdene man skal operere. Det mest tydelige resultatet jeg kan se etter fem dager er flankene. De har blitt betydelig mindre, selv om også disse sikkert er litt hovne enda. Ca. fire måneder til sommerferien og gleder meg allerede til å kaste skjorta.

2 Måneder etter inngrepet:

Har nå avsluttet 10 etterbehandlinger Eximia med ultralyd, lymfedrenasje og dyp bindevevsmassasje. Dette har definitivt hjulpet meg. Rett etter operasjonen er man hard og litt øm på de behandlede områdene. Med Eximia har mykgjøringen av disse områdene gått fortere. Etter to måneder er det bare noen få punkter rundt navle som fremdeles er litt hardt. Samtidig har jeg gått ned fem kilo. Jeg kunne nok ha gjort en bedre innsats selv, stått imot søtsuget som rammer fra tid til annen, samt vært litt mer aktiv, men alt i alt har kroppen fått en ny fasong uten mye innsats fra min side. Jeg angrer litt på at jeg ikke fulgte legens råd om diett og trening, da hadde nok de siste tre kiloene også vært borte nå. Den største forskjellen ser jeg på flankene, samt nedre del av magen. En jevn overgang der ting tidligere hang over bukselinningen. Dette var nær en mirakelkur for meg. Men siden jeg ikke alltid følger legens råd om å spise fettfattig i en periode hvor kroppens forbrenning øker, grunnet inngrepet, må jeg nok ta fatt på de tre siste kiloene på egen hånd. Men det har vært veldig fin motivasjon for meg å se hvordan fett har forsvunnet og figuren blitt mer definert. Anbefaler alle å ta etterbehandlingen med Eximia. Sammen med ultralyden gav det en god massasje på de harde områdene, og vakuumbehandlingen etterpå strammet opp huden. Når noe fjernes under huden tar det tid før huden strammer seg opp igjen. Jeg var litt bekymret over en linje i huden under navlen, etter inngrepet. Men med etterbehandling strammet huden seg opp og har blitt glatt og fin igjen. Er meget fornøyd.

Ellers vil jeg takke klinikken for å ha meget god service og arbeidere. De var svært hyggelige og fleksible. Det er viktig med godt humør og god stemning på arbeidsplassen, ikke bare for de som jobber der, men også for kunden. Og det hadde de til gangs. Følte meg veldig velkommen der og følte meg veldig ivaretatt. Og, jeg ser og føler meg mye bedre etter inngrepet og etterbehandlingen.